Hvad koster renovering af badværelse? (Per kvm meter)

Renovering af badeværelset, omkostninger og tips

Hvad koster renovering af badværelse? Her gennemgår vi priser og kommer med tips for at få en vellykket og billig renovering af badeværelset. Omkostninger er i forhold til omfang og standard, når du renoverer et badeværelse, men der er måder at komme væk relativt billigt på – uden at gå på kompromis med din vision om et dejligt badeværelse eller kvaliteten af det arbejde, der udføres af håndværkerne på badeværelset. 

På denne side finder du blandt andet:

  • Omkostninger til renovering af badeværelset pr. Kvadratmeter
  • Håndværkeromkostninger til renovering af badeværelset
  • En kort materiale guide  til inspiration til badeværelset
  • Priseksempel til renovering af badeværelse på 8 kvm
  • Pris håndværker til renovering af badeværelset 
 
 

Hvad koster renovering af badværelse Først og fremmest skal vi se på, hvad det koster at ansætte en virksomhed til badeværelsesrenovering (eller flere forskellige virksomheder, hvis du deler fagen op i f.eks. VVS, fliser, elektrikere, tømrere og mere. Lad  håndværkere udføre din badeværelsesrenovering. Du kan med fordel indhente et tilbud på VVS her

Omkostningerne og den samlede pris for renovering af et badeværelse kan være højere, men hvis noget går galt, og arbejdet ikke udføres af en professionel, kan det betyde, at du er uden beskyttelse mod forsikring. Derudover kan du være ansvarlig for skader, hvis dit badeværelse har forårsaget skader på omgivende huse eller lejligheder!

I dag er det relativt almindeligt, at virksomheder specialiserer sig i alt det arbejde, der finder sted i forbindelse med en badeværelsesrenovering. 

Læs mere: Badværelse renovering.

Da en badeværelsesrenovering udføres af folk i flere forskellige fagkategorier, er det ikke så let at svare på, hvad en håndværker af badeværelset koster i timen, som det er at fastsætte en timesats for f.eks. Tagdækkere eller vinduesinstallatører. Derfor beregnes prisen på badeværelsesrenovering ofte efter omkostninger / kvadratmeter. Selvfølgelig varierer denne pris også, men kan være en god indikation, når du budgetterer til dit nye badeværelse!

Hvad koster renovering af badværelse per kvadrat meter?

Hvad koster en renovering af badværelse år 2022?

Omkostning til renovering af badeværelse / kvadratmeter
Så hvad koster et badeværelse at renovere? Først ser vi på de materielle omkostninger ved et badeværelsesrenovering. Her kan du groft regne med omkring DK 3.000 – 5.000 / m2 til den enkleste løsning med hensyn til både renoveringsmaterialer og badeværelsesindretning. Det inkluderer alt fra rør, fugemasse og fugtbarriere til sanitetsartikler såsom toiletsæde og vask til badeværelsesfliser og badeværelsesskabe.

For et nyt badeværelse af mere standardkvalitet er et sted mellem DK 5.000 – 10.000 / m2 de normale materiale priser for en badeværelsesrenovering. Et mere luksuriøst badeværelse med møbler fra mere eksklusive mærker kan nemt koste DK 10.000 – 20.000 / m2. Som du kan se, handler udgifterne til badeværelsesrenovering meget om det prisniveau, du vælger at betale. Du kan også vælge at købe nogle materialer selv og lade andre ting gå gennem håndværkere. Mange håndværkere har rabatter på fliser. 

Tip! Vælg et dyrere materiale til gulvet og et billigere til væggene. Gulvarealet er til dels meget mindre, men gør meget for det samlede indtryk. Derudover udsættes gulvet for mere slid.

Beregn kvadratmeter ved  renovering af badværelse

Sådan beregnes kvadratmeter: For at beregne kvadratmeter i et rum (som er kvadratisk) skal du tage længden på rummet x bredden.
1 kvadratmeter er 1 x 1 meter.

Eksempel på et værelse på 18 m²: Bredde 3 meter x Længde 6 meter = 18 kvm.
Et rum på 18 kvadratmeter kan lige så godt være et rum med dimensionerne 9 x 2 meter, det er overfladen og ikke designet (kvadratisk, rektangulært format) osv., Der bestemmer.

For at måle kvadratmeter / afstand kan du bruge en laserafstandsmåler. De koster mellem 500 – 2000 kroner og fås hos Bauhaus og lignende. Nogle meter kan også beregne arealer og volumener.

Har du et skråt tag? Hvad koster så renovering af badværelse?

Gulv med skråt tag – lofthøjden er mindst 190 centimeter
Hvis hele gulvet har en lofthøjde på mindst 190 cm, skal hele overfladen måles.
Gulv med skråt tag – lofthøjden er delvist under 190 centimeter
For at en grundplan med et skråt tag måles, skal gulvet have en loftshøjde på mindst 190 cm i et rum på mindst 60 cm. Ignorer eventuelle partitioner. Du måler hele gulvarealet, hvor lofthøjden er mindst 190 cm. Hvis der er ekstra gulvplads uden for denne linje, skal du fortsætte med at måle, men ikke mere end yderligere 60 cm ud i hver retning.
Omkostningsarbejde / håndværker til renovering af badeværelset.

En stor del af de samlede omkostninger ved badeværelsesrenovering er arbejdet. Hvis du ansætter håndværkere til hele eller dele af badeværelset, kan du regne med en timepris på ca. DK 400-600 / time eller DK 5.000 – 10.000 i lønomkostninger / kvm til en badeværelsesrenovering, der udføres fra bunden. Hvis det kun drejer sig om et eller to trin, for eksempel flisebelægning eller tegning af elektricitet, vil lønomkostningerne snarere være DK 1.000 -3.000 / kvm.

Naturligvis varierer arbejdsomkostningerne meget, afhængigt af hvilken håndværker du vælger, og hvor i landet du bor. Du bør derfor altid modtage tilbud fra flere virksomheder. Dette øger chancen for at få en god handel, fordi du kan sammenligne deres priser og vælge den, der synes mest kompetent og tilbyder den bedste pris til dit badeværelse.

Eksempel på 8 kvm badeværelsesrenovering, materialepriser 
Hvis vi foreslår, at vi udfører en badeværelsesrenovering på 8 kvadratmeter, hvor alt arbejde lejes ud til et badeværelsesfirma og med materialer / badeværelsesindretning af normal Dansk kvalitet – så kan en beregning af omkostningerne se sådan ud:

Materiale / møbler: DK 56.000 (DK 7.000 * 8 kvm)
Arbejdsomkostninger: DK 96.000 (DK 12.000 * 8 kvm)
Håndværker rejseomkostninger: DK 5.000
Samlet omkostningsrenovering af badeværelset 8 m2: DK 128.500 (DK 56.000 + DK 67.500 + DK 5.000)

Så dette var et eksempel på, hvad en badeværelsesrenovering kan koste. Naturligvis er hvert badeværelse unikt med forskellige forhold, og alle forskellige løsninger koster naturligvis forskellige beløb. Den sikreste måde at finde ud af, hvad dit badeværelse kan koste at renovere, er at tage tilbud fra mindst tre eller fire forskellige entreprenører og sammenligne deres prisforslag. Så ser du straks, om nogen adskiller sig fra de andre, og du kan i fred og ro vælge den, der føler sig bedst og har den bedste pris.

Pinterest er et godt sted at se fotos af badeværelser og finde inspiration til badeværelsesrenovering

Hvad er et vandtætningslag, og hvad koster et vandtætning i badeværelset?

Et vandtætningslag beskytter gulve og / eller vægge mod at komme i kontakt med fugt i badeværelser og andre vådrum. Vandtætningslaget skal beskytte mod vand i både damp- og væskefasen og er som en beskyttende membran, der skal sidde bag fliser. Konsekvenserne af ikke at have et ordentligt fugtbarrierebadeværelse kan være store og frem for alt dyre. Hvert år koster vandskader svenske ejendomsejere næsten 6 mia. DK (!). 

Vandskader reduceres dog i badeværelser, både i antal og andel. I dag er der mere vandskader i køkkener end i vådrum.

Pris for vandtætningsbadeværelse varierer naturligvis afhængigt af materialevalg, men forvent at det er mindst DK 200 – 600 / kvm for materialet. Ting som tørretider, overflader osv. Påvirker selvfølgelig også prisen. Bør vandtætningslaget dække hele væggene? Glem ikke at tælle arealet af væggene (kvm) plus gulvarealet i kvm for at få det samlede kvadratmeterareal, der skal behandles. så kan du beregne prisen pr. kvadratmeter for vandtætning baseret på hvilket system du vælger.

Hvis du vil vide, hvad vi synes, er det absolut vigtigst at få en god renoveringsbadepris for at ansætte fagfolk til at tage sig af underarbejdet. Spar penge på badeværelsesudstyr snarere end at prøve at spare penge på vandtætning af badeværelser. Se efter billige dræn online og køb brugt til at finde billige badeværelsesmøbler. Fokuser på det forberedende arbejde og god planlægning, uanset om du planlægger et vaskerum fra bunden, opfrisker et lille badeværelse, eller om det kan være tid til at renovere gæstetoilet.

5 mest almindelige tætningslag:

Vådrumstæppe / plasttæppe. Sidder under fliser, men kan også være et overfladelag.
Vandtæt folie. Et vandtæt og damptæt stof, der er installeret under fliser.
Vandtætte bygningsplader til flisebelægning. Et vægpanel med et fabriksmonteret vandtætningslag.
Vådrumsplade fungerer som både overflade og tætningslag. En vådrumsflise kan ligne fliser, marmor eller granit.
Væskebaseret vandtætningslag. Kan rulles, børstes eller sprøjtes på.

Er det muligt selv at lægge et vådrumstæppe? og hvad koster renovering af badværelse hvis man selv gør det meste?

At lægge et vådrumstæppe kræver noget forberedelse, og ligesom med alt andet når det kommer til badeværelser; hvis du ikke selv er en GVK-autoriseret professionel, skal du lade en professionel badeværelse håndtere dette stykke. Det er vigtigt, at det installeres korrekt og i overensstemmelse med industristandarder for vådrum, hvis du ønsker, at din forsikring skal gælde. Her kan du lave en gratis prisforespørgsel til velrenommerede badeværelsesfirmaer i dit område. Tilføjelse af vådrumstæppeprisen er generelt lavere end tilføjelsen af fliser, fordi den krævede tid er mindre. 

Uanset hvad du vælger, skal du altid følge dette:

Lav et tilbud. Beskriv dine specifikke ønsker, og vær detaljeret med, hvad du vil få gjort, og hvad du vil være inkluderet i arbejdet. Bed om oplysninger om virksomhedens tilladelser, forsikrings oplysninger, cvr nummer , og hvis de har nogen referencer.
Få flere tilbud! Bed altid om tilbud fra flere virksomheder for at kunne sammenligne prisen på badeværelsesrenovering og finde ud af hvad koster renovering af badværelse per kvm meter? . Sørg for, at både materialer, arbejdsomkostninger og at de forskellige delværker, der er inkluderet (blikkenslager, tømrer, elektriker, blikkenslager osv.) Er specificeret.

Kontakt os via formularen for annoncering eller tips, eller send en mail hertil; kontakt@pris-info.dk

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.
Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge pris-info.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik 

Indhent pris

Indhent en pris på din opgave