Hvad koster et fundament til nyt hus og fundament til sommerhus

Hvad koster et fundament sommerhus

Send os en besked

Hvad koster et fundament til nyt hus, garage eller fundament til sommerhus

Priser ved at lægge en plade på jorden (fundament)

OBS. Hvad præcis et fundament koster afhænger mange forskellige faktorer, tag kontakt til et byggefirma som laver fundament og få fast og præcis pris her. 

At lægge en plade, fundment på jorden er relevant, når du skal støbe et husfundament til en villa, en mindre bygning, et skur eller en garage. Det er en af ​​de mest almindelige konstruktioner i en huskonstruktion. Omkostningerne styres blandt andet af, hvor stor bygningen er, og hvilken type hus eller udvidelse du skal lave på pladen. For eksempel har en garage brug for mindre isolering, men ofte et grovere armeringsnet. Andre omkostninger, der styrer, er arbejdsomkostningerne og de materielle omkostninger. Alle faktorer påvirker prisen, og det er svært at give en korrekt pris, der gælder for alle konstruktioner.

Hvad koster et fundament til nyt hus og fundament til sommerhus læs mere her

Nedenfor behandler vi nogle faktorer, der påvirker prisen og ting, der kan være gode at tænke på for at prøve at holde prisen nede.

Arbejdsomkostninger og materialomkostninger til plader på jorden
Flat på jord er ofte et godt økonomisk alternativ, når man bygger et hus eller en udvidelse. Materiale omkostningerne, når du skal støbe en plade på jorden, inkluderer først og fremmest betonen, men du skal f.eks. Bruge armering, celleplast, afløbsmateriale, kantbjælker, VVS og alt materiale til gulvvarme. Arbejdsomkostningerne inkluderer udgravning og udgravning, betonarbejde, VVS, isolering og mulig installation af gulvvarme.

Hvad koster det at hyre et byggefirma og håndværkere?

Priserne varierer ofte afhængigt af hvor i landet du bor. I storbyområder som København og Aarhus er priserne ofte højere. En omkostning på mellem DK 2.000 og 3.000 pr. Kvadratmeter kan forventes, at arbejdet lander på. Det kan betale sig at opdele arbejdet i forskellige kontrakter, dels kan du selv gøre nogle af trinnene, og dels kan du bruge dine kontakter til at få gode priser på de forskellige trin.

Arbejdsprocessen ved fundamentet, pladen på jorden og faktorer, der kan påvirke omkostningerne


Flad på jorden er en metode, der kan bruges på alle typer jord. Det er meget vigtigt, at jorden er helt vandret, og derfor er underarbejdet en stor del af arbejdet. Hvis jorden er meget løs, skal du først grave ordentligt, og det er sådan en omkostning, der let trækker væk. Du kan også foretage en vurdering af, at du skal pæle jorden for at få en bedre bæreevne eller sprænge klipper, der ligger i vejen, og dette er også faktorer, der gør projektet dyrere. Arbejdsomkostningerne stiger, men også omkostningerne ved materialer, da du derefter skal genopfylde med mere fyldmateriale, ofte stenknuser, end beregnet. Du kan få foretaget en geoteknisk undersøgelse af området, inden du begynder at udgrave for at være sikker på, at der ikke er nogen komplikationer.

Flisen bliver undergulvet til det nye hus eller udvidelse, som du derefter anvender et stødabsorberende materiale på og det gulv, du har valgt. Det er også muligt at lægge vandbåren gulvvarme på en betonplade. En plade på jorden har ikke brug for et bærende gulv, og du kan også isolere pladen, hvilket gør den fugtbestandig. Det er dog meget vigtigt, at konstruktionen udføres korrekt, ellers er der risiko for, at fugt trænger ind gennem pladen. Fladt på jorden kræver også god og omhyggelig dræning for at holde fugt væk. En anden grundplan er også en faktor, der kan få priserne til at stige.

Når alt grave- og gravearbejde er udført, er det tid til at trække spildevand, netværk, elektricitet og vand. Ved at udføre noget af arbejdet selv kan du spare penge, men hvis du ikke føler dig sikker, skal du ansætte professionel hjælp. Nu placeres en malet klud, en såkaldt geotekstilklæde, i hullet, og dræningen omkring hullet er afsluttet. Derefter fyldes lastrummet op med for eksempel stenknuser og derefter macadam og måske et lag træflis for at komme til det nøjagtige niveau med kantelementerne. På isoporbrædder lægges en armeringsmåtte og enhver gulvvarme op, før formen er fyldt med beton.

Beton med frostbeskyttelse, der kan modstå kolde temperaturer, kan være lidt dyrere, ligesom hurtigttørrende beton. Betonpladen skal derefter stå og brænde i cirka fire uger, inden du kan bygge videre på den. Desværre har betonproduktion en negativ miljøpåvirkning, da betonen er meget energikrævende at producere, men fordelen er, at du har små varmetab, når konstruktionen er færdig.

Anmod om tilbud fra flere velrenommerede entreprenører og find ud af hvad det koster et fundament til nyt hus og fundament til sommerhus


Fordelene ved en plade, fundament på jorden er, at det er en relativt hurtig og nem konstruktion. Det er dog meget vigtigt, at arbejdet udføres korrekt af seriøse entreprenører for at undgå fremtidige fugtproblemer.  

Anmod om tilbud fra flere forskellige virksomheder, så du kan sammenligne dem med hinanden. Det er altid en god ide at bede virksomhederne om at opdele tilbudet i materielle omkostninger og arbejdsomkostninger. Dette gør det lettere for dig at sammenligne tilbuddene, og du kan også se, om det ville være billigere at købe materialet selv og måske også selv lave nogle af trinnene.

Nogle ting, som du kan være ekstra opmærksom på, når du gennemgår et tilbud, er, hvis forsendelse er inkluderet. Håndværkerne skal muligvis gå og købe materialer under arbejdet, og dette kan blive tilføjet til fakturaen bagefter. Har du brug for specielle køretøjer såsom kranbiler, og er betonbiler inkluderet i tilbuddet? Hvem tager sig af de udgravede masser? Undersøg citaterne omhyggeligt, og prøv at nedbryde dem, så du ser alle delene.

 

Støbning af en betonplade er langt den mest almindelige form for fundament til isolerede strukturer

Det, der gør betonpladen så populær, er evnen til at isolere fundamentet korrekt, og at fundamentet er fugtbestandigt. Du får også en konstruktion, der reducerer risikoen for nedsænkning markant, fordi planteoverfladen til jorden er så stor.
Betonpladen består omtrent af kantelementer, cellulær plastisolering, armering, gulvvarme og beton.

Støbning af fundament – Gør det selv

Er du en rigtig gør-det-selv-mand eller -kvinde med hænderne skruet rigtigt på, kan du selv støbe fundament til dit næste projekt. Planlægning er altafgørende, uanset om du gør det alene eller får hjælp af en professionel.

Planlægning

Først og fremmest skal du naturligvis have en byggetegning. Den er udgangspunktet for hele dit projekt, men så den skal du selvfølgelig bruge til selv at støbe et fundament også. Første skridt er hernæst at overføre byggetegningen til det areal, hvor der skal bygges. Det kalder man at aftegne, og det gør du ved at markere overfladen med pinde eller pæle samt snor bundet imellem dem, så formen på dit byggeri træder frem. Husk at bruge et målebånd, og sørg for, at hjørnerne er vinkelrette. Det betyder, at de skal være 90 grader.

Vinklen på dine hjørner kan du kontrollere med formlen A2+B2=C2, også kaldet Pythagoras. Det er trods alt nemmere at rette op på skæve hjørner i planlægningsfasen, end når du har støbt fundamentet, så brug tiden og værktøjet på at sørge for, at det er i orden.

Preparater til støbning af betonpladen

For at få succes med dit fundament skal du forberede projektet godt. Dette gælder virkelig for alle nedenstående trin. Alt fra grundarbejde, indkøb af materialer (kantelementer, armering osv.) Til betonstøbning skal være godt forberedt. Sørg for, at du har det rigtige materiale anskaffet på det rigtige tidspunkt, og at der ikke er nogen bygherre, der venter på materialet. Ingen mangel på bygherrer, men jeg har lang erfaring med bygherrer, der kan lide at gå og supplere dine indkøb med selvindkøbt materiale. Det er praktisk for dem at komme væk et stykke tid og købe materialer. Denne gang opkræver de ofte godt for. Derfor er det godt at sørge for, at du holder af logistikken omkring byggematerialet. Derudover er det ofte dig som privatperson, der skal være hjemme og passe forskellige typer leverancer. Hvis disse er godt planlagte, forenkles processen. Hvis du sørger for, at materialet ankommer til byggepladsen på det rigtige tidspunkt, sparer du også penge. Det er også sådan, at hvis du som kunde viser interesse for pris og tidsplan, vil leverandøren således gøre mere for at opnå dette for dig. Bygherrer, der ved, at din kunde er prisfølsom, vil altid stille sig selv spørgsmålet, hvis virksomheden er seriøs, kan du gøre noget for at spare penge i alle de trin, de udfører, hvor omkostningerne er variable. Kun der sparer du penge.

Byggetilladelser og offentlige kontakter

Det er lige så godt at indse det fra starten. Du er i myndighedernes hænder, dvs. kommunen, når det kommer til at bygge huse. 
Samtidig skal man forstå myndighederne. De udsættes for enormt pres fra beboere, virksomheder osv., Der ønsker at bygge alle mulige underlige ting, og alle beslutninger, der træffes, er offentlige. Byggetilladelser er en hel eller endnu flere artikler for sig selv, der ikke passer ind i denne artikel. Men fra et grundlæggende perspektiv har jeg skrevet en artikel om byggetilladelser og plantegninger, der kan være godt for dig, der skal støbe et husfundament. I kort tid har der været en meget vigtig dato, der bestemmer, hvornår kommunen tidligst kan starte byggeriet. Hvis du starter tidligere end det, kan du få en bøde.

Jordundersøgelse / geoteknisk undersøgelse hvad koster dette

Før du kan bygge et hus og tænke på dimensioneringen af husets fundament, er det vigtigt at vide, at jorden, hvor du bygger huset, kan modstå belastningen, som huset udsætter jorden for. For at finde ud af dette skal du lave en grundlæggende undersøgelse.
Retningslinjer for, hvad jorden kan modstå, er, at det tilladte jordtryk helst skal være over 50KN. Dette kan f.eks. Løst oplagret sand håndtere ca.

En grundundersøgelse producerer også information såsom grundvandsforhold, jordforhold osv. Det undersøges også, om jorden kan afgive radon, og om den jord, du skal bygge på, består af sten eller sten. Så skal du muligvis sprænge.
Hvis din jord ikke har tilstrækkelig bæreevne, skal du muligvis lægge grunden til huset eller bruge et kompensationsfundament. Derudover er det vigtigt, at du får svar på, om jorden er frostfarlig, hvad jorden består af (hvilke jordarter) osv.

Grundvand er også noget at fokusere på. Når du bygger et hus og vil fjerne grundvand, anbefales det at dræne godt. Så kan du bedre håndtere midlertidige grundvandshøjder bedre. Men hvis du har konstant højt grundvand, skal du også have løsninger, der giver dig mulighed for at pumpe vandet væk. Dette er dog ikke en god løsning, fordi grundvand faktisk er noget, du aldrig kan slippe af med. Men når for eksempel kommunen bygger broer og viadukter under jernbaner og veje og har højt grundvand, er du simpelthen nødt til at isolere det område, der skal være frit for grundvand og placere pumper på strategiske steder, der derefter pumper grundvandet væk. Du har også brug for vandtæt og vandtæt beton, hvilket er meget komplekst og næsten ikke muligt for en privatperson, fordi det vil være alt for dyrt.

Processen med at få jordundersøgelsen rigtig og rækkefølgen, i hvilken disse udføres, er

jordmåling for at bestemme, hvor meget belastning huset genererer
lasteplatform – hvilke belastninger huset genererer, og som jorden skal kunne absorbere
pæling – hvis jorden ikke kan klare belastningerne fra huset, skal du muligvis pæle.
plantegning, der viser, hvordan fundamentet skal dimensioneres, så fundamentet bæres over bunkerne. Dette adskiller sig fra grundplaner for et fundament, der ikke anvendes.
pæling – pæling udføres på baggrund af denne pæleplan for at afhente belastningerne fra huset.

Forskellige jordtyper (jordtyper)
Der er mange forskellige typer jord, der kan forekomme på din grund.

Her er nogle almindelige jordtyper (jord)

  • sand
  • ler
  • moræne
  • mose / tørv
  • bjerg

etc.

En type jord er sjælden, men der er forskellige blandinger og lag.
Dette er hvad du ser, når du foretager en jordundersøgelse.

Letvægts -betonplader, hvad koster det at bygge et fundament

Letvægtsplader er betonplader, der ikke kan modstå trykket i store vægte, når pladen er støbt og størknet. Eksempler på lette fliser er terrasser, skure, gangbroer og gulve til haveskure. Tykkelsen på en letbetonplade behøver kun at være mellem fem og syv centimeter tyk.

Medium vægtbetonplader
Mellemvægtige plader bruges som base til tungere genstande og boliger, som ville knække en letvægtsplade. Eksempler på, hvor der er behov for mellemvægt, er garage- og villafundamenter i normal størrelse, større terrasser, verandaer med altaner og lignende.

Tunge betonplader
Tungvægtsplader kan på den anden side modstå det virkelig store pres fra tunge ting. Mange husfundamenter til industrielle formål eller til kælderhuse i de dele, der optager meget store belastninger, er lavet til at bære en stor vægt uden at revne eller smuldre under højt tryk. Tunge betonplader skal være mindst 15 centimeter tykke. En tommelfingerregel er, at jo mere vægt pladen kan klare, jo tykkere skal den være.

Plantegningen er produceret baseret på lasteplanen
Hvordan en basisleverandør dimensionerer et fundament, specificeres derefter i en såkaldt grundtegning.

Belastningerne kan opdeles i forskellige dele

Linjebelastninger langs kantbjælken. Disse er angivet som kN / m. En typisk linjebelastning for en normal villa er 20 kN / m. Bemærk, at dette er ekstremt individuelt pr. Hus og kan afhænge af mange parametre, f.eks. Om huset er et etagers hus, et og et halvt etagers hus eller hvilken facade du har valgt. En anden afgørende faktor for, hvor tung belastningen vil være, er om du vælger betongulve eller trægulve til øverste etage.
Punktbelastninger inde i betonpladen. Disse er angivet i kN / kvm. Punktbelastninger opstår normalt, hvis du har åbne grundplaner med søjler eller lignende, der skal bæres.
Linjebelastninger inde i betonpladen. Disse er angivet i kN / m og kan også udgøre 20 kN / m for en enetages villa med trægulve.
Det er vigtigt, at alle målinger er korrekte
Det er super vigtigt at dobbelttjekke, at de grundlæggende dimensioner, der er angivet på alle tegninger, er korrekte. Disse skal f.eks. være mindre end facademålene. Ellers vil der være store problemer senere i processen. For eksempel, når det er træpaneler, du bygger med, hænger facaden over en del, og så er de grundlæggende dimensioner normalt mindre end facademålene. En normal træfacade bygger omkring 2 cm. Så for grundplanen skal du trække disse dimensioner.

Betonplader til virkelig store konstruktioner såsom bygninger mv.
Når man bygger rigtig store konstruktioner såsom lejlighedsbygninger, bygninger i flere etager, kontorer og lignende
Imidlertid er industrihaller ofte lette at konstruere, selvom belastningen kan være høj – læs mere om industrihaller her.

Disse egenskaber er ofte byggede på stedet, dvs. der bruges forme, og fundamentet støbes på stedet. Alternativer har meget stærke bjælkeløsninger.

Kontakt os via formularen for annoncering eller tips, eller send en mail hertil; kontakt@pris-info.dk

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.
Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge pris-info.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik 

Indhent pris

Indhent en pris på din opgave